Behandlingar

Svensk klassisk massage

En klassisk massagebehandling

En behandlingsform där man går in på djupet i de olika lagren. Genom olika grepp ökar man cirkulationen för att underlätta för kroppen att kunna slappna av och släppa på spänningarna.

När musklerna blivit uppvärmda används flera olika grepp och tekniker för att komma åt och släppa på de mer djupa spänningarna.

Under behandlingen använder jag ofta flera tekniker i form av; långa drag, knådningar, cirkulerande tryck, olika töjningar och lätta ”hackningar” (taptament).

Idrottsmassage

En behandling för idrottaren

Denna behandling riktar sig till dig som tränar mycket, önskar en behandling där jag använder mig av ett hårdare eller kraftigare tryck eller kanske önska att jag försöker komma mer på djupet i muskeln för att släppa på djupa spänningar.

Men en idrottsmassage behöver inte bara rikta sig till ett hårt tryck. Vill du mer rikta dig till de muskler som är specifika för din idrott kan jag så klart göra det också.

Jag brukar använda mig av olika tekniker för att komma fram till den bästa behandlingen. Exempelvis kan jag använda mig av olika massageredskap så som; koppor eller en massagepistol.

Massagebehandling för specifika besvär

En behandling som riktar sig till specifik problematik

En behandling där jag som terapeut utför relevanta undersökningar, tester och jämförelser. För att kunna se vad just du är i behov av. Det kan också vara så att jag behöver undersöka omkringliggande områden och muskler.

Genom att först göra en undersökning kan jag därefter se vilka muskler vi främst behöver arbeta med.

Utifrån det jag sett och fått till mig av testerna väljer jag de behandlingsmetoder som är mest passande för att uppnå ett bra resultat i din behandling.

Samarbeten med föreningar

En behandling för simmare från KBSS

Denna behandling riktar sig till dig som är sim idrottare i Kungsbacka Simsällskap.

Behandlingen kommer främst rikta sig till sim-specifika muskler som ofta blir spända i och med träningen.

Eftersom jag ingår i KBSS-resursteam erbjuder jag massagebehandlingar till ett reducerat pris för alla tävlingssimmare och masterssimmare.
Länken till min sida hos KBSS

Hälsoresurs

En behandling för friskvårdskunden

Jag erbjuder massagebehandlingar för företagskunder som har köpt klippkort genom Hälsoresurs appen.

Behandlingens inriktning bestämmer du själv på plats. Om du till exempel bara önskar överkropp eller kanske bara underkropp är det du som kund som bestämmer.

Hälsoresurs är en förmånsportal där jag som terapeut är ansluten, med flertalet andra. Där vi erbjuder massage i vår anslutna kliniker eller ute på företag.

Önskar du boka en behandling? Följ i så fall denna länken så kommer du direkt till min bokningssida.

Boka din tid här

Komplement till massagebehandlingen

Hypervolt

Massagepistol

Varför jag använder massagepistolen är att öka blodcirkulationen för att få muskeln att lättare kunna slappna av. Med massagepistolens hjälp kan jag som terapeut komma djupare in i muskelns olika lager.

Massagepistolen erbjuder även en annan form av behandling där den utför en form av stötbehandling.

Tillverkarna av produkten menar även på att den kan hjälpa till med återhämtningen vid träningsvärk.

Vill du läsa mer kan du göra den på Hyperice hemsida.

Idrottstejpning

Tejpnings teknik

Idrottstejpning är något man ofta kan se i olika idrottssammanhang. Många idrottare använder sig av tejpen för att kunna utföra och underlätta sin idrott.

Syftet med tejpen är att öka blodcirkulationen och även påminna kroppen om det område som är tejpat.

Tejpen kan även användas för att förhindra en specifik rörelse för att underlätta läkning, men även obehag i kroppen.

Koppning

Rörliga eller punktbehandlande

Koppning är en gammal behandlingsmetod där man använder sig av olika slags sugkoppor. Jag använder mig både av fasta koppor och även en rörlig koppa. Det finns förstås några andra typer som riktar sig till olika inriktningar.

Syftet med de kopporna jag använder mig av är att öka blodcirkulationen. Men även att underlätta för lymfsystemet och dess transport.

Om något fastnat i lymfsystemet är det möjligt att att det lossnar och transporteras ut ur kroppen med hjälp av cirkulationen som koppan åstadkommit.

Stretchning

Aktiv och passiv stretch

Varför man stretchar är för att öka musklernas rörelseomfång och även att öka musklernas blodgenomströmning. Men även att underlätta för muskeln att kunna bli starkare. Genom att bli mer flexibel gör man så att förutsättningen för att bli starkare ökar.

Under en behandling kan jag använda mig av passivstretch då jag stretchar din muskel för att öka flexibiliteten i muskeln.

Efter behandlingen skulle jag också kunna rekommendera dig aktivstretch där du själv stretchar för att bli mer flexibel.

Bokningsregler

Återbud lämnas senast 24 timmar innan behandlingstillfället! Detta är för att underlätta för mig som terapeut men även för dina medkunder.
Du lämnar återbud genom att antingen använda dig av avbokningskoden i ditt SMS/mejl. Du kan även ringa, lämna ett meddelande eller skriva ett SMS.

Du hittar min kontaktinfo under Kontakt.